دانلود گزارش کارورزی و کارآموزی و طرح توجیهی

دانلود انواع پروژه ها و گزارش کارورزی و کارآموزی و طرح توجیهی برای دانشجویان

دانلود گزارش کارورزی و کارآموزی و طرح توجیهی

دانلود انواع پروژه ها و گزارش کارورزی و کارآموزی و طرح توجیهی برای دانشجویان

گزارش کارآموزی شرکت تولیدی بافت آزادی

گزارش کارآموزی شرکت تولیدی بافت آزادی

دانلود کاراموزی در شرکت بافت آزادی

مشخصات کلی کارخانه
شرکت تولیدی بافت آزادی ( ساکای سابق ) سهامی عام در تاریخ 1384/03/06تحت شماره ثبت 9228در اداره ثبت شرکتهای تهران به منظور تولید و عرضه پارچه های کشباف ، تاری پودی بصورت رنگی و چاپی و انواع پرده های تور و فعالیتهای بازرگانی مرتبط با آنها به ثبت رسیده است و محل شرکت در بازار دالان امیدالملک و با ظرفیت تولید سالانه 400/000متر انواع پرده ، توری و پارچه مبلی و دستکش بوده  است . فعالیت اصلی شرکت طبق ماده 2 اساسنامه آن ایجاد و تاسیس و اداره کارخانجات تولیدی نخ ، بافندگی و تکمیل پارچه می باشد .
این شرکت در تاریخ 1356/01/25به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1370/11/21در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شده ( قبل از انقلاب اسلامی این شرکت ، یک شرکت خصوصی بوده است ) .
نحوه اداره شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی :
اداره شرکت بافت آزادی پس از انقلاب اسلامی به استناد ماده واحد 6738به عهده مدیریت دولتی قرار گرفت و در سال 1362‌ با توجه به زیان انباشته در اجرای ماده 141قانون تجارت ، سرمایه شرکت از مبلغ 1/200/000/000ریال به مبلغ 5/000/000ریال تقلیل و در سال 1363سرمایه شرکت از مبلغ 5/000/000ریال به مبلغ 5/000/000/000ریال افزایش یافت و در اسفند ماه همان سال در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد و سهام 54/97درصد مربوط به سازمان صنایع ملی ایران در تاریخ 1374/04/12در سازمان بورس و اوراق بهادار به کارگران شرکت و کار آموزی در شرکت تولیدی بافت ازادی بخش خصوصی واگذار شد و به دلیل اینکه عملکرد شرکت از سال 1377منجر به زیان گردیده ، معاملات سهام شرکت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران به حالت تعلیق درآمده است .
این شرکت دارای دو بخش جداگانه می باشد :  1) بافت (1) 2) بافت (2)
کارخانه بافت (1) دارای بخشهای چاپ تخت ، تکمیل ، تعمیرات شامل ، تراشکاری ، فرز کاری و…  می باشد .
کارخانه بافت (2)‌ دارای بخشهای گردباف ، کتن ، راسل ، وارپینگ ،‌ ژاکارد ، برودری ( BRODERI)می باشد به علاوه قسمت چهارلاتابی ، سیستم اداره کننده هیات مدیره می باشد که تصمیمات اصلی توسط آن اتخاذ می شود کخ تحت نظارت این هیات مدیره ،‌ مدیرعامل مسئولیت کارخانه ره به عهده دارد که در حال حاضر مدیرعامل جناب آقای قدکچیان می باشد .
بخشهای زیر ، زیر نظر مدیرعامل می باشد :
1) امورمالی و انبارها که شامل حسابداری و انبارداری است.
2) امور بازرگانی و تهیه مواد که امور مربوط به خرید و فروش و سفارشات کارخانه نیز می باشد .
3) امور اداری و کارگزینی
4) امور فنی و تولید که شامل آزمایشگاه ،‌ بخش آمار و کنترل ، نگهداری و تعمیرات  نیز می باشد .
5) بخش آموزشی که به آموزش کارگران و کارمندان اشتغال دارد .
همچنین کارخانجات بافت آزادی دارای شورای اسلامی کار می باشد ، که وظیفه آن دفاع از حقوق حقه کارگران و کارمندان و مرجع اختلاف کارگران و مسئولین می باشد .
کارخانجات بافت آزادی ( بافت (1)‌ و بافت (2) ) بصورت مجزا اداره می شوند یعنی هر کارخانه بصورت مجزا دارای بخشهای اداری و کارگزینی و مدیریت جداگانه می باشد . مدیران هر قسمت زیر نظر مدیرعامل انجام وظیفه می کنند . انبارهای این کارخانجات شامل : انبار قطعات یدکی ، انبار پارچه خام ، انبار محصول ، انبار زائدات و انبار رنگ و مواد مصرفی می باشد .
در بخش بازرگانی ، تحویل سفارشات و فروش محصولات و بازاریابی جهت محصولات انجام می شود .
مواد مورد نیاز داخل کارخانه سعی می شود حدالمقدور از داخل کشور تهیه شود ، در غیر اینصورت از کشورهای خارجی تامین  می شود .
کارخانجات بافت آزادی دو نوع محصول دارد :
1) بصورت سفارشات از شرکتها ، افراد حقوقی یا کارخانجات دیگر است .
2) محصولاتی که به سفارش خود شرکت می باشد که در فروشگاه بافت آزادی به فروش می رسد . این نوع سفارشات دربرگه های سفارش با شماره سفارشات مشخص تامین می گردد .
بخش مهم و حیاتی کارخانه که نقش بسزایی در سود دهی کارخانه دارد بخش آمار و کنترل کارخانه می باشد که کنترل و ثبت موارد در رابطه با تولید و انتقالات کالا دا به عهده دارد در این قسمت آمار تولید هر سال را بصورت مجزا حسابرسی کرده و پروژه کارورزی در کارخانه تولید نخ بافندگی سود حاصله را محاسبه می نماید و منحنی تولید و فروش هر سال را با سالهای قبل مقایسه می کند . در پایان لازم بذکر است که این کارخانه در کیلومتر 1و 8جاده کرج واقع شده است .

سالن وارپینگ :
این بخش از آنجایی که ابتدای کار است ، بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر بی دقتی و خطایی در این بخش اتفاق افتد در بافت نیز مشکلات عدیده ای ایجاد خواهد شد .
دمای سالن cْ25– 35  و رطوبت آن 75 – 85%  می باشد .
بر اساس سفارشات سالن های راشل و کتن ، قرقرها را تهیه می کنند که بر اساس نوع بافت ، نوع نخ ، تعداد سرنخها و gauge  ماشین متفاوت است . عمدتاً نخهای نایلون به شکل flatو نخهای پلی استر بصورت flatو تکسچره در اختیار این بخش قرار داده می شود .
عرض پارچه ها 4,3,2,1  متر می باشد .
طول هر قرقره 0.5 m  می باشد که بر اساس عرض پارچه می توان از چند قرقره استفاده کرد . قرقره هایی که در یک شانه قرار می گیرند باید هم متراژ و یک اندازه باشند ، در غیر اینصورت نخ قرقره ای که اختلاف طول دارد ، ایجاد ضایعات می کند . عرض پارچه های راشل می تواند 2،3و یا 4  متر باشد ، بنابراین ربای عرض 4متر ، 8قرقره ، برای عرض 3متر ، 6قرقره و برای عرض 2متر 4قرقره نیاز داریم که این قرقره ها باید هم متراژ باشند .
در این سالن 10عدد ماشن warpداریم در هر کدام از آنها می توانیم از 600بوبین استفاده کینم به جزء یکی از ماشینها که در قفسه آن تا 720  بوبین هم جا میگیرد . در این بخش پله پیچی بصورت مستقیم انجام می شود و نخها بصورت مستقیم از روی قفسه بر روی پله پیچیده می شوند .
برای قفسه های ماشین شمار 1،5و 6  می توانیم از بوبین رزرو استفاده کنیم . در واقع برای همه قفسه ها
می توانیم بوبین رزرو بگذاریم ولی گاهی اوقات شکل بوبین به گونه ای است که نمی توان برای آن بوبین رزرو گذاشت یعنی اندازه بوبین بزرگ است ، مثلاً بوبینهای 900متری که به اندازه 3بوبین 300متری جواب می دهد احتیاجی به بوبین رزرو ندارد .

خرید کارآموزی در کارگاه تولید نخ

در هر دستگاه warp، نخها بر روی دستگاه warpدر قفسه ها سوار هستند و نخ روی راهنما قرار می گیرد که در اینجا کشش به نخ وارد می شود . همه فیلامنتها از قسمتی تحت عنوان پین عبور می کنند که در واقع فیلامنت بین دو صفحه ای قرار می گیرد که وزنی بر روی آن اعمال میکند که اگر بخواهیم وزنه را سبک کنیم روی سطح قرقره ناهمواری بوجود می آید .
در واقع برای ایجاد کشش و کشیدگی از یکسری پولکهایی استفاده می شود که وزنی را روی نخ اعمال  می کند ، این پولکها نباید خشدار باشند زیرا نخ را زده دار می کند ، کثیف هم نباید باشند زیرا در این حالت بین دو پولک فاصله ایجاد شده و مانع ایجاد کشش لازم و کافی به نخ می گردد . اگر این کشش نباشد نخ شل وارد سیستم می گردد و در سطح قرقره ناهمواری ایجاد می شود که همین ناهمواری باعث فلامنت شکستگی و پرزدار شدن نخمی گردد . نخ از یکسری مسیرهایی که اصطلاحاً سرامیکی یا چینی می گویند عبور می کند . پس از عبور نخ از بین پولکها ، هر نخی از درون یکسری تابلوهای راهنما عبور می کند که از دورن تابلوی راهنمای اول  6تار نخ عبور می کند . از روی تابلو دوم و سوم به ترتیب تعداد نخهای عبوری افزایش می یابد و در ادامه از تابلوی سوم به روی تابلوی مرکزی می رود .
در هر قفسه در جهت عمودی 12تار نخ داریم که هر 12تار بصورت یک رشته قرار می گیرد که پس از عبور از تابلوی مرکزی بصورت دسته ای توسط دو غلتک هدایت بصورت صفحه ای هدایت می شوند . در مسیر نخ شانه هایی داریم که از هر دندانه شانه یک نخ عبور می کند . (gaugeآن بین 26تا 28می باشد) همه شانه ها باید تحت کنترل باشند . اگر شانه خشدار باشد یا شکسته باشد باعث فیلامنت پارگی و یا پرزدار شدن نخ
می شوند .
عمده عیوبی که روی نخها وجود دارد ، پرز نخها می باشد ، به این منظور بعد از شانه اول وسیله ای بنام پرزگیر قرار دارد . برای از بین بردن این عیوب روی نخ به این ترتیب عمل می شود که کارگر پرز را گرفته و روی نخ گره می زند . اصول کار دستگاه پرزگیر بر اساس تغییر قطر نخ است . از ابزار دیگری که در مسیر نخ وجود دارد سرگیر است ، زمانیکه نخ پاره می شود ، یک سر نخ از قرقره کم می شود که در قسمتهای بعدی مشکل ایجاد می کند . کارگر سر نخ پاره شده را یافته و دوباره وارد قرقره می کند ، چرا که اگر قرقره به همین صورت پیچیده شود در قسمت بافت یک نخ کم می آید و در پارچه ایجاد زدگی می کند .
از آنجایی که نخ با قسمتهای مختلفی در تماس است دارای بار الکتریکی می شود . لذا قبل از اینکه نخ وارد قرقره شود باید بار الکتریکی آن تخلیه شود . (الیافی نظیر نایلون الکتریسیته ساکن پیدا می کند) برای این منظور یکسری ترانسهای داریم به شکل محفظه هایی استوانه ای شکل ، که ایجاد بار مثبت می کنند تا بار منفی را خنثی کنند . هر چه میزان بار مثبت بیشتر باشد ، بار منفی بیشتری از نخ تخلیه می گردد .
در مسیر عبور نخ ، غلتک روغن را داریم که از پارافین صنعتی استفاده می کنیم ، که میزان روغن را بر حسب میزان نیاز نخ تنظیم می کنند .
علل استفاده از غلتک روغن :
1) برای نرم کنندگی نخ
2) بعضی از نخها خشن هستند و تاب زیادی دارند و یا فیلامنت هایشان از هم باز می گردد که حالت
چسبندگی را در آنها بوجود می آورد تا در هنگام بافت از هم باز نشوند که از این غلتکها بیشتر در
مور پلی استر استفاده می شود که جذب روغن بیشتری دارد . بعد از غلتک روغن ، نورد قرار دارد
که وظیفه آن ثابت نگه داشتن سرعت خطی پیچش در طی مدت زمان پیچش می باشد و نورد بر اساس
کششی که حس می کند با افزایش  Rقرقره میزان Wرا کاهش می دهد . سطح نورد باید کاملاً صاف
باشد چرا که در اثر خشدار بودن می تواند ایجاد فیلامنت شکستگی کند .
در ابتدای کار پیچیدن نخ بدور قرقره ، سطح قرقره پایین است . بایستی پس از گذشت زمان که سطح نخ در قرقره بالا می آید شانه های انتهایی نیز بالا بیایند که این کار با استفاده از چراغی که روبروی قرقره است انجام
می گیرد ، به این ترتیب که هر چه فاصله لامپ نورانی و قرقره کمتر باشد شانه بالاتر می رود .
بر اساس درصد نخ عبوری و زاویه ای که به شانه های انتهایی می دهیم میزان کششی که به نخ می دهیم تنظیم می گردد هر چه نخ ضخیم تر باشد موقع وارپ شل تر می گردد چرا که اگر بخواهشم نخهای ظریف را کمی شل warp  کنیم همه در هم فرو می روند . ولی بیشتر در اثر تغییر نمره نخ میزان کشش تغییر می کند . هر چه نخ ضخیم تر باشد تعداد روزنه هایی که روی آن می گذاریم بیشتر است (در قسمت پولکها) علاوه بر استفاده از
وزنه ها از دینام نیز در بخش کشش استفاده می شود .
نحوه عمل قسمت نخ برگردان :
این قسمت دستگاه warpیک بخش کاملاً مکانیکی است . این کار توسط پد که زیر پای کارگر است صورت می گیرد که در این هنگام دستور به یک دینام که داخل محفظه ای است داده می شود ، دینام حدود ْ 90چرخیده و باعث حرکت یک چرخ دنده می شود که همین امر باعث بلند شدن جک می گردد و نخها به عقب بر می گردند . حداکثر نخی که توسط نخ برگردان بلند می شود 13 – 11متر است و موقع برگشت وزنه ای که به محفظه و یک غلتک استوانه ای وصل است به پایین حرکت کرده و نخ برگردان پس از رفع عیب توسط کارگر به حالت سابق
برمی گردد .
در نهایت کارورزی در شرکت تولید پرده پارچه کنترل متراژ وجود دارد که معمولاً متراژ مورد نیاز را روی آن که بصورت درجه بندی است تنظیم
می کنند . زمانیکه قرقره شروع به پیچش می کند ، بصورت معکوس شماره می اندازد تا به صفر برسد ، زمانیکه به صفر رسید دستگاه متوقف می شود . از آنجایی که وارپینگ ابتدای کار است ار حساسیت بالایی برخوردار است عیب ایجاد شده تا انتهای کار باقی است و هزینه بالا و سود کمتری را در بر دارد . هر چه وزنه ها در قسمت پولکها سنگین تر باشند احتمال پاره شدن نخ بیشتر است . اگر به دلایلی قرقره آسیب ببیند و نخ مشکل بیابد ترمیم آن سخت است . از آنجایی که الکتریسیته الیاف نایلون بالاست بصورت یک در میان از شانه ها عبور می کنند تا راحتتر warpشوند . میزان حساسیت قسمت پرزگیر به درجه بندی کنار آن وابسته است و بسته به نوع نخ متفاوت است ، حساسیت تا حدی است که پرزی از آن رد نشود . اگر حساسیت بالا باشد دستگاه توقعات زیادی خواهد داشت که مقرون به صرفه نیست دما و رطوبت warpمعمولاً با بافت فرق دارد . در warpدما و رطوبت بیشتر است و معمولاً بوبین های رزرو در کنار ماشین است .

فهرست
مشخصات کلی کارخانه
نحوه اداره شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی
محصولات کارخانجات بافت
سالن وارپینگ
علل استفاده از غلتک روغن
نحوه عمل قسمت نخ برگردان
عیوبی که به فرآیند پله پیچی نسبت داده می شود
بافندگی حلقوی پودی ( گردباف )
اجزای اساسی همه سوزنها
ماشینهای گردباف دورو سیلندر
مراحل تشکیل حلقه بر روی ماشینهای گردباف دورو سیلندر
اجزای اصلی یک ماشین دورو سیلندر
ماشینهای اینترلاک( inter  lock)
ژاکارد دورو سیلندر
سیستم تغذیه و جایگاه بوبین ها
عیوب بافت
معمولترین عیوب این پارچه
مشخصات ماشینهای کارخانه
راشل و کتن
مراحل تشکیل حلقه در حلقوی تاری با سوزن زبانه دار
مزیت اصلی ماشینهای راشل بر کتن
برودری
چهارلاتابی
کنترل کیفیت
تاسیسات کارخانه بافت آزادی
گرمایش روغن رادیاتورها
مشخصات بویلرها
برخی از مشکلاتی که در هنگام فعالیت دیگ بروز می کند
سالن شستشو
سفیدشویی
مواد تکمیلی
آهار PVHA
سالن تکمیلی
دمای تثبیت برای انواع پارچه ها
استنتر
انواع استنترها از نوع و نحوه نگه داشتن لبه های پارچه
قسمتهای مختلف استنتر
مشخصات استنترها
خارزنی
سـیستم خار
پارامترهای مهم برای خرید سوزن ماشین خارزنی
نکات قابل توجه در قسمت خارزنی
ماشین تیغ یا تراش
تنظیمات دستگاه
معایب پارچه بعد از تراش
نخ زنی
مشخصات دستگاه خارزنی
چاپ پرس
ســالن طاقه کـنی
آزمایشگاه مرکزی
پشت پوش کردن (نداشتن دید)
دستگاه Crock meter
تست ثبات حرارتی یا Sublimotion
دستگاه ثبات نوری رنگ در مقابل نور
دستگاه اندازه گیری پرزدهی
اندازه گیری افتادگی یا آویزش پارچه ها
دستگاه برای بررسی میزان دررفتگی نخها
ماشین رنگرزی
بورت برقی
PHمتر
اسپکترو فوتو متر
دسیکاتور
طـراحـی
سالن شابلون سازی
دستگاه طول کش
تفاوتهای لاک سفید و لاک آبی
عـکاسـی
ظـهور
دستگاه عکاسی
نکات قابل توجه در شابلون سازی
آزمایشگاه چاپ و نمونه گیری
انواع چاپ
نوع رنگینه مصرفی
موادی که کلاً در خمیر جاپ استفاده می شوند
طرز تهیه خمیر دیسپرس
چاپ پیگمنت
چاپ اکلیلی
چاپ پفکی
چاپ کاغذی
چاپ سوخت
رنگ سازی
دستگاه غلظت دهنده
طرز تهیه امولسیون
فواید غلظت دهنده امولسیون
اشکالات نفت
تهیه خمیر چاپ
نسخه خمیر چاپ رنگهای اسیدی
نسخه خمیر چاپ رنگهای pigment
نسخه خمیر چاپ رنگهای طلایی و نقره ای (اکلیلی)
نسخه خمیر چاپ رنگ راکتیو
نسخه خمیر چاپ رنگ پیگمنت سفید
دستگاه شستشوی شبکه
چاپ
تنظیماتی هنگام عملیات راپورت گیری
عملکرد دستگاه
شستشوی باند
خشک کن دستگاه چاپ
تفاوت های بین ماشین های چاپ موجود در کارخانه
دستگاه تثبیت چاپ
مشخصات دستگاه تثبیت
سـالن رنـگرزی
شستشو
سفیدگری
عوامل موثر بر انتخاب دستگاه مورد نیاز برای رنگرزی
هاسپل یا وینچ
ایرادات هاسپل
اتوکلاو
معایب اتوکلاو
جت
انواع پمپ های جت
بارگیری ، شستشو و تخلیه
ایرادات جت های قدیمی
مزیت جتهای نیمه پر بر جتهای پر
ماشین های جت قرقره ای با L Rپایین
معایب استفاده از جت
مراحل رنگرزی پارچه
عوامل موثر بر انتخاب دستگاه مورد نیاز برای رنگرزی
دستگاه های آبگیری
ماشین پارچه باز کن

مواد مورد استفاده در بخش رنگرزی
دستگاه مخصوص حل کردن رنگ
نسخه های رنگرزی
رنگرزی پلی استر نایلون
رنگرزی پنبه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.